Automation i bygninger – hvad vil det sige?

20 april 2020 cecilie_mortensen

Som virksomhedsejer er der uden tvivl mange bolde i luften hele tiden. Det gælder i den grad også for de medarbejdere, der står for den daglige vedligeholdelse og de mange praktiske gøremål, der måtte være. Jo flere bygninger der er, og jo større de er, desto mere kan der være, man skal have et overblik over. 

Heldigvis så er der effektive systemer, der kan hjælpe med at holde styr på en bygnings automation. Mange gange kan man få skræddersyet en løsning, der passer til ens arbjdsplads. Men der er f.eks. mulighed for, at man gennem ét system, kan få mulighed for at:

– slukke lyset i rum, hvor der ikke er nogen. 

– danne et overblik over rum, der er blevet brugt (kan f.eks. være relevant ift. rengøringshjælpen).

– slukke for varmen, hvis der er vinduer som åbnes. 

– få et overblik over, om alle bygningens vinduer og døre er lukkede. 

– sæt gang i ventilationssystemet, når CO2-niveauet er for højt i et rum.

Allerede med disse få eksempler er der ingen tvivl om, at der kan være meget tid at spare. For hvis man skulle have ansatte, der skulle rundt i alle rum og tjekke om samtlige vinduer og døre er lukkede – så ville det tage lang tid. 

Bygnings automation kan derfor blive en effektiv måde, man kan have det fulde overblik over mange enkelte rum i en virksomhed. Det kan spare arbejdstid, som kan bruges på mange andre ting. Og så kan det også være med til at spare på elregningen, når man kan styre alt elektricitet ned til mindste detalje, fra et og samme system.

Bygnings automation er blot et af de systemer, man kan få til en virksomhed. Der er mange forskellige, og de kan variere alt efter, hvad det er, man ønsker mere styring med. Du kan også blive klogere her: http://www.sinus-installation.dk/automation/

Flere Nyheder