Derfor skal du brandsikre dit stråtag

12 januar 2021 anne-mette_hansen

Har du stråtag på dit hus? Eller drømmer du om at få lagt stråtækt tag på dit landlige hus? Det er et smukt valg, men også et valg der kræver eftertanke. Det kræver nemlig mere vedligeholdelse end typiske tage gør. Desuden er der også langt større risiko for brand. Derfor bør du overveje at få brandsikret dit stråtækte tag. 

Hvordan brandsikrer man et stråtækt tag? Læs med her, og find ud af mere. 

Derfor skal du brandsikre dit stråtag

Brandsikring er en af de vigtigste former for vedligehold, du kan vælge til dit stråtag. Her får du tre gode grunde til det:

1. Mindre brandfare

At få sikret dit stråtag med brandhæmmende materiale gør, at der er mindre brandfare. Det vil sige, hvis der skulle gå ild i det stråtækte tag, vil materialet forhindre resten af huset i at brande. Det brandhæmmende materiale er med til at reducere brandens udvikling. 

2. Billigere forsikring

Dét at du har fået brandsikret dit stråtækte tag, betyder, at forsikringen ikke vurderer lige så stor risiko, for at skulle yde en stor betaling til en brandskade.

Du vil derfor i langt de fleste tilfælde kunne få en billigere forsikringspræmie på din husforsikring. Normalt er stråtækte huse nogle af de allerdyreste at forsikre. 

Selvom det koster lidt at brandsikre taget, vil det spare dig penge på den lange bane. Husforsikringen er noget, du skal betale i alt den tid, du bor i huset. Så det kan godt betale sig at spare lidt på den. 

3. Ro i sindet

Brandsikring giver dig ro i sindet. Du kan virkelig nyde dit dejlige hus med stråtækt tag, uden at skulle bekymre dig om, at en brand vil gå ud over hele huset. Du kan derfor sove godt om natten uden så stor bekymring som ellers. 

Læs mere om brandsikring af stråtækt tag her: https://ulfborg-taekkefirma.dk/brandsikring 

Flere Nyheder