Få hjælp til bekæmpelse af rotter

Få hjælp til bekæmpelse af rotter

april 6, 2021 Slået fra Af lotte_hindsberg

Forstil dig, at du sidder på din træterrasse og nyder forårssolen med en varm kop kaffe og ud af øjenkrogen ser du, at der løber en rotte hen over terrassen. Det var så slut med den hygge den eftermiddag, for nu får du travlt med at finde ud af hvor rotten holder til og du skal have kontaktet kommunen, som hurtigt får sendt en rottebekæmper ud. Det er vigtigt at du reagere hurtigt, for 2 rotter kan på ganske få måneder blive til flere hundrede.

Har du mistanke om at rotterne holder til under terrassen eller endnu værre inden under huset, er der kun en ting at gøre og det er at bryde terrassen eller gulvet op så du kan komme ind til rotterne. Du kan f.eks. få en rottebekæmper i Vordingborg til at hjælpe dig.

Få råd og vejledning

Rotter skal bekæmpes med hård hånd og udover de fælder og gift som rottebekæmperen sætter ud, er der flere ting du selv kan gøre for at udrydde rotterne. Du kan evt få råd og vejledning af din rottebekæmper. Først og fremmest skal du sørge for at din grund ikke er attraktiv set med rotteøjne.

Ryd godt og grundigt op på din grund, fjern gamle nedfaldsfrugter, drop at smide mad i komposten, gamle fugtige brændestabler skal væk og gå dit hus igennem oppe og nede. Du skal reparerer evt. huller, selv de mindste, både oppe og nede. En rotte kan komme ind af selv det mindste hul, uanset hvor højt oppe det er.

Det er også en god ide at få sat en rottespære op rundt om hele huset. Det er en granitplade som graves ned i jorden hele vejen rundt om huset. Den skal ned til mindst en halvmeter, for ellers kan rotterne grave sig ned og under rottespæren og komme ind under huset.