Få professionel hjælp til at håndtere et dødsbo

30 maj 2021 cecilie_mortensen

Det at miste et familiemedlem kan være noget af et tab, som skal bearbejdes. Sådan er det, uanset om dødsfaldet har været pludseligt, eller det har skyldtes alderdom eller et sygdomsforløb. Udover tabet så vil der altid være en række praktiske opgaver, der også skal tages hånd om. Det gælder naturligvis begravelsen, men også den bolig som den afdøde har været i. 

Hvis du synes, det virker uoverskueligt at dig og familien selv skal håndtere et dødsbo, så er der heldigvis hjælp at hente. Herunder kan du blive endnu klogere på, hvordan du helt konkret kan assisteres. 

Sådan kan du få hjælp til et dødsbo 

Når vi snakker om et dødsbo, så findes der firmaer, som har særlig erfaring med at håndtere disse. Du kan derfor også blive aflastet en hel del, hvis du ikke kan overskue alt det praktiske omkring boet. 

Få hjælp til rydning af dødsboet

En af de ting du kan få hjælp til, er rydning af dødsboet. Det vil sige, du kan få hjælp til at tømme hele den bolig, lejlighed m.m., som vedkommende har boet i. Du skal derfor ikke have hovedpine over at klare tunge løft, bestille flyttebil, ringe til genbrugsbutikker m.m., når alt inventar skal ud. 

Få lavet en vurdering af møbler m.m. i dødsboet

Når et familiemedlem går bort, kan der være behov for, at vedkommendes indbo skal sælges videre eller fordeles mellem de efterladte. I den forbindelse kan det være aktuelt, at der laves en vurdering af dødsboet. På den måde kan du/I få et retvisende pris ift. hvad møbler, diverse inventar m.m. er værd. 

Få hjælp til salg af dødsboet 

Når du hyrer hjælp til et dødsbo, kan firmaet typisk også tilbyde at købe noget af indboet. Det er derfor også en mulighed, du kan gribe, hvis det skulle have din interesse. 

Flere Nyheder