Få undersøgt din kloak af en autoriseret kloakmester

25 januar 2021 lotte_hindsberg

At have et velfungerende kloaksystem er vigtigt, da det har stor betydning for vores almene sundhed. Indtil for 150 år siden havde vi ikke et kloaksystem og i stedet havde vi mænd, der kørte rundt i hestevogn og hentede vores affald og afføring.

Det blev sagt at det var en god ide at være på god fod med de mænd der kørte rundt, for ellers kunne de godt komme til at spilde, når de hentede ens affald. 

Det er fra den tid at Amager f.eks. fik sit øgenavn, lorteøen, for affaldet blev kørt til Amager, hvorefter områdets bønder senere kunne hente gødning til markederne.

Få en kloakmester til at undersøge din kloak

Hvis du har et hus eller et sommerhus, er det dit ansvar at at den del af kloakken der ligger på din matrikel er i orden. Har du mistanke om at den ikke fungere optimalt skal du kontakte din lokale autoriseret kloakmester, da du ikke selv må udføre kloakarbejde ud over at sikre, at området omkring kloakken er fri for blade og andet affald. Det kan f.eks. være en kloakmesterpå Lolland

Hvis du får en kloakmester ud, vil han foretage en TV inspektion af din kloak for at finde ud af hvad problemet er. Hvis det viser sig at du har et hul på røret vil han lukke det. Det er vigtigt at det bliver gjort for ikke alene vil der lugte af kloak på din grund, det er også en invitation til området rotter som elsker våde og fugtige områder.

En kloak er med rotteøjne et ideelt sted at bo. Ikke alene er vådt og fugtigt, der er også mad. Opdager kloakmesteren via sin TV inspektion at du har fået rotter i kloakken, har du pligt til at kontakte din kommune, som vil sende en rottebekæmper ud for at slå dem ihjel.

Flere Nyheder