Få undersøgt din kloak for rotter af en kloakmester

Få undersøgt din kloak for rotter af en kloakmester

august 29, 2021 Slået fra Af lotte_hindsberg

Begynder der at lugte af kloak på din grund, kan det skyldes, at der er et hul et sted på kloaksystemmet. Et hul betyder for et rottepar, en ren invitation, som leder efter et sted, hvor de kan bygge en redde og stifte en familie.

Derfor er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt få en autoriseret kloakmester ud og får foretaget en TV-inspektion af den del af kloaksystemet, der ligger på din grund. Viser det sig at der er et hul, vil han reparerer det. Det kan f.eks. være en kloakmester i Roskilde, der undersøger din kloak.

Rotter spreder sygsomme

Har man mistanke om at der er rotter på ens grund eller i ens kloak, er det vigtigt at man som husejer reagerer hurtigt. Et rottepar kan på ganske få måneder blive til flere hundrede rotter og kan forudsage store problemer. Som husejer er det din pligt at kontakte kommunen, hvis du har mistanke om rotter.

Rotter kan skade dit hus, ødelægge din mad og sprede sygdom. Det er derfor at det er vigtigt at bekæmpe dem med alle midler. Er du i tvivl om vigtigheden kan du prøve at slå den sorte død op på internettet. Pesten hærgede i middelalderen og over 25% af Europas mennesker døde. Det var rotterne, som levede sammen med menneskerne, der spredte pesten. 

Har du besøg af en kloakmester til at undersøge din kloak for rotter, så få ham samtidig til at undersøge om der er et filter på din kloak. På den del af kloakken der føre op til din bolig. Hvis der ikke er et filter, så få det sat på. Dermed er du sikker på, at rotter ikke kan komme op og ind i din bolig via kloakken. En rotte kan nemt bide dine ledninger over og dermed sætte brand i din bolig.