Fordelene ved at være elektriker

04 juli 2021 Johanne Hansen

At vælge den rette uddannelse kan være svært

Der kan være rigtig mange fordele ved at blive håndværker. For det meste vælger vi oftest uddannelser og leveveje, der giver mening for os, men når alt kommer til alt, baserer man ofte også nogen gange sin måde at leve livet på, alt efter, hvad der giver mest mening for det enkelte individ økonomisk.

Nogle har måske sat barrieren højt og vil gerne have alt fra dyre biler til dyre ure. Nogle vil bare gerne have et godt familieliv og er ligeglad med resten, hvor andre gerne vil have en blanding, så vidt som muligt. Det er dog oftest aldrig der, hvor man tænker, at man skal hen, at man havner – det må vi jo være ærlige og indrømme.

Man indser ofte, at man havner et sted, man ikke lige havde troet – derfor kan nogle også vælge at skifte uddannelse undervejs og måske blive noget helt andet. Et godt eksempel er en kvinde, som var ingeniør i et stort ingeniør firma, som valgte og tage en tømrerudannelse, som hun nu skal lave resten af livet. 

Og håndværker uddannelserne er populære – men hvorfor er de nu egentligt det?

1: Du vil altid have arbejde 

Som enten tømrer, murer, elektriker, ja you name it, vil du næsten altid have arbejde. Uanset hvor du befinder dig geografisk i landet, vil de fleste altid kunne bruge en håndværker og der er altid efterspørgsel på dem. Af samme årsag, vil du næsten aldrig være ude af arbejde.

2: Du vil kunne videreuddanne

Indenfor for eksempel elektriker kan du videreuddanne dig og rent faktisk ende med at blive projektleder. Der er derfor store muligheder og du kan altid også vælge at tage en top on med en ingeniør uddannelse oveni hatten. Læs mere om mulighederne indenfor for eksempel elektriker uddannelsen lige her: https://www.w-teknik.dk/el.aspx.

Flere Nyheder