Forebyg besøg af skadedyr

24 februar 2021 lotte_hindsberg

Der findes i Danmark et utal af skadedyr, nogle mere skadelige end andre. Nogle kan man selv i det fleste tilfælde bekæmpe. Skadedyr som bananfluer mens andre skal man have hjælp til at få udryddet. I et enkelt tilfælde har man pligt til at anmelde det, hvis man har mistanke eller opdaget at skadedyret findes på ens grund. Det er selvfølgelig rotten der i dette tilfælde er tale om.

Selv med myrer kan i nogle tilfælde være nødvendigt at kontakte en skadedyrsbekæmper eks. https://insektimus.dk/. Hvis du er så svært angrebet af myrer, at alle dine forsøg for at få dem til at forsvinde har været forgæves eller hvis de har taget bopæl ved din boligs sokkel og der er risiko for at dit hus kan falde sammen, er det nødvendigt at tilkalde en professionel skadedyrsbekæmper.

Forebyg uvelkommen besøg af skadedyr

Selvom det er umuligt fuldstændigt at sikre sig mod besøg af skadedyr, er der en masse du kan gøre for at sikre at de syntes at lige din bolig og grund er mindre attraktiv. 

Det første du skal gøre er at rydde op og fjerne alt hvad der for et skadedyr kunne være en god bopæl. Mørke fugtige steder anses som noget nær fantastisk, hvis man f.eks. er en mus eller en rotte på jagt efter en ny redde.

Det næste du kan gøre er at gennemgå din bolig og andre tilbygninger for små revner og huller. Selv den mindste revne, om den sidder oppe eller nede er en invitation for en rotte eller f.eks. hvepse. Reparer revnerne men start med at sikre at der ikke allerede er flyttet beboere ind. Hvis det viser sig at du har rotter, f.eks. under gulvet er det typisk en forsikringssag og du skal kontakte dit forsikringsselskab, samtidig med at du har pligt til at kontakte kommunen og fortælle at du har mistanke om rotter på din grund.

Flere Nyheder