Gode råd til dig der har en brønd

29 september 2021 Steffen Hansen

Hvis du har en brønd i enten din have, ude på marken eller et andet sted på din grund, er der nogle ting, du skal være opmærksomme på. I dette indlæg vil vi liste gode råd til dig, hvis du ejer en brønd på din grund eller overvejer at få en brønd. 

 

 

1. Husk at se til din brønd

Der findes mange typer af brønde. Vi kender alle de klassiske brønde, som du sikkert har set på film. Men der findes også en del andre brønde, der varierer meget i størrelse. Uanset hvilken type af brønd du har, så skal du huske at tjekke til den et par gange om året. I brønde kan der godt samles en del skidt – såsom blade, højt græs eller andet skidt. Det kan godt skabe forstoppelser i din brønd. Der kan også komme revner i din brønd, der nemt kan fikses af dig selv. Ved de store brønde bør du nok få professionelle til at komme og se til din brønd. Det kan være farligt, hvis du skulle falde i. 

 

2. Hvis du overvejer at få en brønd

Det kan være, at du går og overvejer at få en brønd i din have eller ude på marken, så er der hjælp at finde til dette. Brøndboring skal udføres af professionelle. Det kan du ikke selv gå i gang med at gøre. Dette er med henblik på at mindske risikoen for, at du kommer i berøring af grundvandet og kan skabe potentielle forureninger. Derfor skal du lade professionelle om arbejdet med brøndboringer. 

 

3. Sløjfning af en brønd

Har du en eksisterende brønd, som du ikke drager nytte af mere? Så kan du få sløjfet din brønd. En brønd må ikke nødvendigvis stå ubemærket hen over en længere periode. Så er det bedre, at du får den sløjfet. Når brønden bliver sløjfet, så gøres det med henblik på at få tildækket hullet, uden der kommer regn eller andre væsker ind. Det kan nemlig komme i berøring af grundvandet. Hos A.Højfeldt kan du få sløjfet dine brønde på en sikker måde, der følger lovgivningens paragraffer om brønde og boring. Så hvis du gerne vil have sløjfet din brønd, så kan vi varmt anbefale A. Højfeldt. 

Flere Nyheder