Hvad er en Entreprenør

22 august 2021 Steffen Hansen

Entreprenør er et ord der har flere betydninger, og derfor kan det være forvirrende, hvis man ikke er helt med på hvad ordet i virkeligheden betyder. Entreprenør kan bruges som ordet for en iværksætter, som er ved at opbygge en virksomhed, men en entreprenørvirksomhed er en virksomhed, som oftest klarer større byggeprojekter. Her i indlægget får du mere at vide om, hvad en entreprenør er.

En iværksætter

Som beskrevet ovenfor, så kan en entreprenør være en iværksætter, som er ved at starte en virksomhed op. Det skyldes, at ordet entreprenør er en definition over en person eller virksomhed, som udfører et nøje beskrevet stykke arbejde. Ved opstart af en virksomhed, så bør personen bag virksomheden have nøje beskrevet hvad virksomhedens formål og mål er.

En byggevirksomhed

Det sted, hvor man bruger ordet entreprenør oftest i dag, er nok hvis man snakker om en byggevirksomhed eller en anlægsvirksomhed. En virksomhed, som tilbyder at bygge, nedrive eller omlægge noget på et stykke jord. Derfor dækker entreprenør over mange forskellige virksomheder, og kan hurtigt være forvirrende at finde rundt i.

Konklusion

Ud fra ovenstående kan vi konkludere, at betydningen af entreprenør er, at man udfører et nøje beskrevet stykke arbejde, og derfor kan ordet bruges i mange forskellige sammenhæng. De mest brugte sammenhæng er i dag til bygge- eller anlægsvirksomheder, eller til at beskrive en iværksætter.

Vi forstår godt, hvis det kan virke forvirrende for nogen, at det ikke kun har en betydning, og at de to ting det bliver brugt mest til er så langt fra hinanden. Selvom en bygge eller anlægsvirksomhed også har været en iværksættervirksomhed i virksomhedens begyndelse.

Vi håber, at ovenstående har givet et indblik i hvad ordet entreprenør dækker over, hvordan du kan bruge det, og hvorfor det bliver brugt på forskellige måder, alt afhængig af hvad der skal beskrives og hvilken sammenhæng det bruges i.

Flere Nyheder