Hvad laver en fugemand?

15 marts 2022 Steffen Petersen

editorial

En fugemand har flere forskellige arbejdsområder, de skal for eksempel vælge de rigtige materialer og teknikker som ligger til opgaven, det kan være at isolere omkring vinduer eller døre, tætne vådrum og sammenføje elementer ved for eksempel et betonbyggeri, på vejbelægninger, skibsdæk med mere.

Hvis man ønsker en uddannelse inden for faget, så kan det gøres ufaglært samtidig med at man kan være faglært i byggebranchen, man kan have erfaringen som fugemand, men dette er ikke et krav. Læs med her hvis du ønsker at vide mere om hvad en fugemand foretager sig.

fugemand århus

Fugemontør

Som en fugemontør er man specialist i teknikker og fugematerialer som skal benyttes til mange forskellige formål. Man får for eksempel viden omkring valget af materialer ud fra de byggetekniske hensyn, men også et blik for hvordan fugerne bør præsenterer sig i det færdige projekt. På diverse byggeprojekter får man også en central rolle for at sikre både boliger og erhvervsbyggeri kan modstå diverse klimapåvirkninger. 

Færdigheder

Man lærer at håndtere diverse materialer efter reglerne om sikkerhed, så alt bliver udarbejdet forsvarligt. Det gælder både sikkerhed, miljø og arbejdsmiljø. Man lærer for eksempel at kunne anvende arbejdstegninger og arbejde sikkert under de rigtige værnemidler og stilladser.

En fugemand arbejder blandt andet med. Materialehåndtering og anvendelse af arbejdstegninger, fugeteori samt fugning ved vinduer og døre. De arbejder også med sikkerhed i forhold til brand, farlige stoffer, ergonomi og ulykker. Det kan være til anvendelse af love og regler.

Find din fugemand

Du kan nemt og hurtigt finde frem til din fugemand, du kan starte ud med at lave en online søgning, der for eksempel lyder på “fugemand i Århus” og så vil der komme en masse resultater frem på emnet. Du bør dog skrive dit eget område ind i søgefeltet får også at finde nogen som der ligger tæt ved dig.

Flere Nyheder