Hvad man gør, når man sidder fast ved rensning af ventilation

Hvad man gør, når man sidder fast ved rensning af ventilation

maj 17, 2020 Slået fra Af anders_lundtang_hansen

Der er mange forskellige former for ventilationer ude i det danske land og udlandet med, og mange af disse kan man rense i hænderne ved lige at tage dem ned eller ordne dem, mens de hænger oppe, da de ikke fylder mere end som så.

Nogle gange kommer man dog ud for ventilationsanlæg, som der er så store, at man næsten bliver nødt til at kravle ind i dem for at kunne rense dem ordentligt; og her tænker vi ikke på den type, man kun ser i film, hvor det er hele anlæg, store nok til mennesker, oppe under loftet.

Men man kan sagtens tænke sig at have sådan et stort apparat, der skal skabe gode luftforhold på store områder, at man kan komme ind i ventilationsanlægget, når man skal rense det grundigt igennem.

Så ser man måske noget skidt, der sidder langt tilbage i anlægget, hvor man må presse sig godt ind for at komme det til livs, men før man har set sig om, så er man altså pludselig fanget derinde i form af, at man sidder fast.

Hvad skal man så gøre i sådan en situation?

Der er jo næppe god luft derinde, thi man er gået med forenden ind, og så giver den fastlåste fornemmelse også en følelse af at være fanget, og hvis man i forvejene lider lidt af klaustrofobi, så er det langt fra en ønskværdig situation at befinde sig i.

Det vigtigste er her ikke at gå i panik og forsøge at kalde på andre, der kan komme en til undsætning.

Man skal ikke forsøge at møve sig rundt, da man kan ende med at komme til at sidde bedre fast.

Hvis folkene i nærheden ikke kan få en ud godt nok, så skal man måske tilkalde professionel hjælp til det.

Angående professionel hjælp, så bør man måske have fagfolk til at rengøre ventilationen næste gang i form af http://skorstensfejerflemming.dk/rensning-af-ventilation/