Hvad skal du vælge af efterbehandling?

14 april 2021 Maya Hindsberg

Trægulve er utroligt smukke, når de er pæne og vedligeholdte, men hvordan er det lige, at de skal behandles, når du har fået dem slebet af gulvkanonen.dk? Der vil nemlig komme et tidspunkt, hvor det er på tide at få slebet gulvet, fordi lakken f.eks. er blevet slebet igennem, eller fordi der er kommet ridser og hakker, som ikke kan blive vasket væk. Når det er blevet slebet, så er det en essentiel del af at afslutte det at vælge en efterbehandling.

Når du skal vælge, så er der desværre ikke et rigtigt svar. Det er nemlig meget individuelt, hvad du har brug for. Når du skal tage stilling til, hvad der er rigtigt for dig, så skal du overveje, hvor meget du gider at vedligeholde, hvor slidstærkt du har brug for, at gulvet er, og hvilket udseende, du synes er pænt. Nogle foretrækker f.eks. det smukke og lyse gulv, men det betyder, at det måske ikke er så slidstærkt.

Typer af efterbehandling

Den første type, der skal nævnes, er ludbehandling. Det er nemlig ikke en efterbehandling i sig selv. Den ændre nemlig kun udseendet af gulvet, men det beskytter ikke gulvet i sig selv. Det gør det nemlig kun lyst og rustikt. Så kan du til gengæld afslutte det med enten olie, lak eller sæbe. 

Sæbe er især godt sammen med lud, fordi det sammen giver det der lyse og flotte gulv, som mange er glade for i den skandinaviske indretningskultur. Det er nemlig rustikt og naturligt. Fordelen er også, at det kan blive frisket op løbende, ligesom olie. 

Olie er mere slidstærkt end sæbe, men har til gengæld ikke fordelen af det flotte rustikke udseende, som sæbegulvet har. Derudover er det dejligt nemt at rengøre løbende.

Til sidst er der lak. Det bliver primært valgt for, hvor slidstærkt det er, og hvor nemt det er at gøre rent.

Flere Nyheder