Hvis du har problemer med din kloak

10 maj 2022 Steffen Petersen

advertorial

Hvis du er som de fleste mennesker, tænker du nok ikke så tit på din kloak. Vi tænker typisk ikke over vores kloak, før vi pludseligt står med et problem, der skal løses. Hvis du har problemer med din kloak, kan det være til en stor hovedpine. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at fejlfinde og løse eventuelle problemer, der måtte opstå.

 

kloakmester

 

Er dit afløb tilstoppet?

Et af de mest almindelige kloakproblemer er et tilstoppet afløb. Dette kan skyldes en række ting, herunder tamponer, vatpinde, fedt og endda legetøj eller andre genstande, der er blevet skyllet ud i toilettet. Hvis du tror, at du måske har en blokering, er det første, du bør gøre, at forsøge at fjerne den selv.

Det kan du gøre med en svupper. Hvis det er for langt nede i afløbet, så skal du kontakte en kloakmester til at foretage en slamsugning af din kloak. Så kan kloakken flyde normalt igen.

 

Har du en lækage?

Utætheder kan også være et almindeligt problem, og de kan skyldes flere ting. En af de mest almindelige årsager er trærødder, der vokser ind i kloakrøret og forårsager et brud. Hvis du tror, at du måske har en lækage, er det vigtigt at kontakte en professionel hurtigst muligt for at få det repareret.

 

Et overfyldt toilet?

Hvis dit toilet løber over, er det sandsynligvis fordi der er en blokering et sted i kloakrøret. Det første, du bør gøre, er at lukke for vandet til toilettet, så det ikke fortsætter med at løbe over. Derefter bør du forsøge at fjerne blokaden selv eller kontakte en professionel til at gøre det for dig.

 

Kommer der dårlig lugt fra dine afløb?

Hvis du bemærker, at der kommer dårlige lugte fra dine afløb, er det sandsynligvis fordi der er ophobning af fedt og andet affald i kloakrøret. For at løse dette kan du hælde noget kogende vand ned i afløbet for at smelte fedtet. Du kan også prøve bruge noget afløbsrens til at fjerne eventuelle blokeringer. Hvis problemet fortsætter, bør du kontakte en professionel kloakmester.

Flere Nyheder