Hvorfor skal jeg vælge professionel hjælp til maling af bolig?

Hvorfor skal jeg vælge professionel hjælp til maling af bolig?

februar 25, 2020 Slået fra Af astrid_pedersen

Det er en kæmpe fordel at have en dygtig og erfaren fagperson på opgaven, når vægge, lofter og indvendigt træværk i et hus eller i en lejlighed skal have en ordentlig omgang. Dette gælder især når du lige har købt bolig, og reelt set ikke kender væggenes og træværkets tilstand eller beskaffenhed.

Sidder der for eksempel gammelt tapet på væggene, har du ikke en chance for at vide hvordan pudset inden under ser ud. Hvis du ikke har erfaring med malerarbejde, er det desuden ikke sikkert, at du vil have de rette forudsætninger for at vælge de rette materialer og den mest passende fremgangs måde.

Det har en dygtig maler til gengæld, i kraft af sin uddannelse og sin erfaring. Og derfor er maleren langt bedre rustet til at opnå et flot resultat af sit malerarbejde.

Er det dyrt at hyre en professionel maler?

Det er klart, at du kommer til at investere penge i renovering af din nye bolig. Hertil skal det blot siges, at det så langt fra er nogen gratis omgang selv at påtage sig det slidsomme og tidskrævende malerarbejde. Du skal for eksempel på indkøb i diverse byggemarkeder og farvehandler, hvilket ikke er nogen billig affære. Der skal anskaffes såvel maling, grunder og primer som pensler, ruller, malertape, afdæknings materialer (pap og plast), spartelmasse, sandpapir og meget andet.

Dertil kommer et ikke uvæsentligt tids forbrug i forbindelse med malerarbejde. Da du som nævnt ikke kender væggenes tilstand på forhånd, kan dette godt gå hen og gribe om sig. Er pudset for eksempel i dårlig stand, kan du først konstatere dette efter at du har revet tapetet ned – en opgave som i sig selv tager lang tid. Og så skal du måske ud i en pudsning af væg eller en fuldspartling.

Hvis du leder efter en kompetent maler i Silkeborg, kan du kontakte Gorm Lynge via hjemmesiden gormlynge.dk