Lad din bedemand i Roskilde hjælpe med begravelses forberedelserne

10 april 2020 astrid_pedersen

Når et menneske går bort, vil man som tæt pårørende stå i en svær situation. Først og fremmest vil man aldrig kunne forberede sig på de stærke følelser, som overmander én – følelser af savn og dyb afmagt. Mennesker, som har haft døden tæt inde på livet, beretter om en nærmest handlingslammende bølge af sorg, som rammer for fuld kraft i perioden lige efter dødsfaldet, og først rigtig løjer af efter flere uger – måske endda måneder.

Dette kan godt være meget stressende for de efterlevende, som står med det fulde ansvar for alle de praktiske opgaver, som uvægerligt følger i kølvandet på et dødsfald. Der er et dødsbo, som skal ryddes, og diverse effekter deri bortskaffes. Boet skal gøres op, arv og gæld fordeles, og eventuelt testamente læses. Og så er der selvfølgelig begravelsen eller bisættelsen, som skal arrangeres – helst inden for cirka fjorten dage efter dødsfaldet.

Der er i det hele taget mange opgaver, som påhviler de efterlevende. Derfor er det en god idé at få professionel hjælp til at løse disse, så man kan få tid til at sørge ordentligt – og så den sidste afsked kan blive smuk og værdig.

Hvem kan hjælpe med opgaver i forbindelse med et dødsfald?

Du kan altid kontakte en advokat med speciale i arve og skifte ret, som kan hjælpe med papirarbejdet, og en marskandiser, som kan forestå rydning af dødsbo. Til assistance med alle forberedelserne i forbindelse med begravelse eller bisættelse kan du vælge at alliere dig med en dygtig bedemand.

Bedemanden kan hjælpe med alt fra kisteilæggelse, hvor den afdøde iklædes pænt tøj og gøres i stand, til booking af lokaler til gravøl eller anden form for mindehøjtidelighed. Bedemanden tager også kontakt til præsten og til graveren, og tager sig af alle praktiske foranstaltninger i forbindelse med ceremonien.

Du kan finde din lokale bedemand i Roskilde på begravelseroskilde.dk

Flere Nyheder