Nedrivning kan tage længere tid, end man tror

14 april 2020 anders_lundtang_hansen

Det er totalt klart, hvis man tænker, at nedrivning kan gå markant hurtigere, end hvis man skal bygge nyt.

For når man bygger nyt, skal alt for sidde snorlige, det skal se pænt ud, og man skal jo stable ting opad generelt, som ikke må brase sammen.

Når man river noget ned, så skal det jo netop gå i stykker, og medmindre man agter at genbruge nogle af tingene, så er det vigtigste som sådan egentlig, at man sørger for, at man får fordelt alle tingene på genbrugsstationen, eller hvor tingene nu skal hen, på en ordentlig måde.

Men sådan er der ikke garanti for, at nedrivning kommer til at foregå på, og det er der flere forklaringer på.

En af dem er, at der er kommet skrappere regler til, hvordan man river ned og har styr på sikkerheden for det arbejdende folk og også omgivelser, end man havde før i tiden.

Men man kan også undervejs komme til at støde på hindringer, man måske ikke havde set komme, hvilket blandt andet kan ske ved ældre bygninger eller ikke-vedligeholdt huse.

Man kan rive et faldefærdigt hus ned og så se, at der er kommet infektion og råd samt måske olie i undergrunden.
Så skal man hen at gribe den nedrivning markant anderledes an, end man måske havde regnet med, og det kan så tage ekstra lang tid, fordi man bliver nødt til at rense stedet.

Måske opdager man en ekstra kælder eller andet på et gammelt hus, der ikke var på plantegningen, og så skal man måske lægge en helt ny strategi til, hvordan man vil fjerne dette hus.

Endvidere ser man jo også, specielt ved ældre huse, at man kan støde på nogle arkæologiske artefakter, når man graver nede i jordplanen, og så skal arkæologer jo først ud at kontrollere, om der er noget af værdi her, man skal undersøge nærmere, inden man kan få lov at fortsætte arbejde med at rive ned.

Flere Nyheder