Udfordr ikke skæbnen med dit tandimplantat

13 januar 2021 anders_lundtang_hansen

Du har måske længe sparet sammen til, at du kunne få dig det her tandimplantat, for der har bare ikke været midlerne til det i lang tid.

Og det er ellers en gammel skade eller en aldrende årsag til, at du har haft brug for det implantat, så du har længe set frem til at få det.

Du har endda haft vænnet dig til, at du ikke havde det optimalt i munden, og det måske gjorde lidt ondt det meste af tiden, så du måtte spise meget påpasseligt og ikke noget, der skulle tygges for meget.

Så det var en ren lise, da du gik fra tandlægen eller tilsvarende, bedøvelsen lagde sig, og du efter et par dage kunne mærke, at nu var den tandregion ikke bare god igen – du følte dig som født på nu!

Så NU skulle der opleves alt det, som du ikke have kunnet tidligere med tænderne!

Det skal man lige passe lidt på med.

Tænderne kan ikke det samme igen lige med det samme

For det første skal ens implantat lige har mulighed for at sætte sig på det område, hvor det blev sat i, og det har man nok også fået at vide fra det sted, hvor du fik det lavet.

Man når man har forladt det sted, så begynder man at glemme det lidt, og man er bare så lykkelig for, at man føler sig som genfødt med ens tænder.

Så man har lyst til at spise hårde sager, der skal tygges bolsjer, og man ikke vente med at sætte tænderne i nogle flæskesvær.

Men selvom alt føles helt normalt – og endnu bedre i munden – så skal man stadig lige tage den med ro i starten.

Selvfølgelig skal det tandimplantat virke optimalt igen senere med tiden, men man skal slet ikke begynde på sådan noget med at åbne kapseløl med tænderne, hvor det implantat er – eller generelt overhovedet!

Pas på dine tænder, det kan blive dyrt, hvis du skal retur og have dem ordnet igen.

Flere Nyheder