Undgå gør det selv VVS arbejde – hyr en professionel

Undgå gør det selv VVS arbejde – hyr en professionel

december 15, 2019 Slået fra Af Frederik_Mikkelsen

Gør det selv trenden er over os og flere og flere byggemarkeder hjælper danskerne med at fikse og lave ting i hjemmet og med god grund. For der kan være mange penge at spare ved at udføre arbejdet selv. En håndværker kan let koste 300-600 kroner i timen + tillæg. Så selvom du måske er 3-4 gange længere tid om det end håndværkeren er det stadig værd at overveje at lave de ting du selv kan lave. Men husk der er områder du ikke bør give dig i kast med såsom VVS og el-arbejde.

VVS-arbejde skal udføres professionelt 

VVS og el-arbejde har den store forskel at det ikke er fornuftigt at begive sig i kast med det selv. For el-arbejdet kan være farligt at begive sig i kast med. Husker du ikke at slukke for strømmen inden du går igang risikerer du stød som ultimativt kan slå dig ihjel. Selvom der er regler for hvad du kan og må udføre kan du stadig komme til skade. 

Det samme gør sig gældende med hensyn til VVS-arbejde. En del VVS-arbejde krævedes der autorisation til at udføre men ikke det alt sammen. Men selvom du gerne må udføre arbejdet selv betyder det ikke at du bør give dig i kast med det. For VVS-arbejdet er måske ikke farligt på samme måde som el-arbejdet men det kan have store konsekvenser hvis det ikke bliver udført korrekt. Eksempelvis er næsten alle installationer skjult. Det betyder at begiver du dig i kast med at lave vvs-arbejde under gulvet og det er utæt, så skal gulvet rives op og det kan blive en bekostelig affære. Husk også at du nemt med vvs-arbejde kan komme til at lave noget du ikke har lov til. Det værste scenarie er at du risikerer at du laver noget som går galt og forsikringen ikke dækker fordi du ikke måtte udføre det. 

Så konklusionen er at du bør lade fagfolk såsom http://www.lytzen.dk/vvs-blik/ lave dit vvs arbejde så du undgår bekymringer om resultatet.