Værd at vide om omvendt forældrekøb
De fleste har nok hørt om forældrekøb, som for alvor blev populære for omkring 20 år siden. Sidste skud på stammen i den genre er den omvendte model, nemlig at barnet køber en bolig og lejer den ud til forældrene. Det ser vi nærmere på her, så læs med og bliv klogere på dette emne.
Fænomenet forældrekøb opstod, fordi det, på grund af de stigende boligpriser og mangel på boliger, blev sværere og sværere for studerende at finde en bolig, der var til at betale. Derfor valgte, og vælger, mange forældre at købe en lejlighed, som de lejer ud til deres børn, mens de studerer. Nu er der altså også et marked for det omvendte, nemlig ved et omvendt forældrekøb.
Forældrene bor til leje hos barnet
Men hvad er et omvendt forældrekøb egentligt? Der er tale om, at et voksent barn køber en bolig, og det kan være et hus, en lejlighed eller for den sags skyld et sommerhus, som de lejer ud til forældrene. Man kan altså sige at forældrene bor til leje hos deres børn.
Grunden til at denne handy løsning kan være en fordel kan eksempelvis være, at forældrene ønsker at gå på pension og sælge deres hus for at flytte til noget mindre og måske ikke ønsker at købe igen. Hvis et af børnene har mulighed for at købe en bolig, kan det vælge at leje den ud til forældrene. På den måde har forældrene et sted at bo som ingen skal tjene på, og barnet har boligen som en investering.
Det kan også dreje sig om en situation, hvor en enlig på kontanthjælp simpelt hen ikke kan finde en bolig, der er til at betale, og hans eller hendes barn måske har klaret sig bedre og har mulighed for at hjælpe ved at købe en bolig, forælderen kan leje.
Hav juraen på plads
Når man vælger at foretage et omvendt forældrekøb, er der forskellige juridiske aspekter, der skal være på plads, og her kan man med fordel kontakte en advokat, der har ekspertise indenfor netop dette felt. Især når det gælder familie er det vigtigt, at der er rene linjer og at der ikke hersker tvivl om noget.
Et omvendt forældrekøb er stadig et relativt nyt fænomen, men noget tyder på, at vi fremover vil se en stigning i denne type handel. Man kan sige, der er tale om en win-win situation, da forældrene får et billigt sted at bo og at barnet kommer ind på boligmarkedet og får en god investering. Da boligpriserne historisk set kun er gået én vej, nemlig op, gælder det om at komme ind på boligmarkedet så tidligt som muligt, og hvis man har mulighed for det, kan dette altså være en fordelagtig måde at gøre det på, samtidig med at man hjælper sine kære.