Valg af den rigtige type maling

17 februar 2022 lotte_hindsberg

advertorial

Maling er ikke bare maling, så det er ikke nok blot at kigge på prisen og så tage den billigste maling. I stedet skal vælge ud fra hvor du skal bruge malingen og ud fra kvaliteten på malingen. Det er også en god ide at vælge ud fra hvilke miljømæssige konsekvenser malingen har på miljøet. 

Jo bedre en kvalitet en maling er, jo bedere vil resultatet blive og det vil holde sig pænt længere, end hvis man har valgt en billig kvalitetsmaling. Det kan derfor godt betale sig at bruge lidt ekstra på malingen, så man ikke skal ud og male igen indenfor få år. Du kan blandt andet få malet af malerfrederikssund.dk.

maler frederikssund

Olie eller vandbaseret maling

Mange af de former for maling du i dag kan købe, er enten baseret på olie eller på vand. Skal du have malet indendørs giver det bedst mening at vælge en vandbaseret maling. Malingen er bedre for indeklimaet og du ender ikke med at få hovedpine og andre gener. Du kan benytte dig af rummet med det samme, frem for at skulle vente, hvilke du skal med oliemaling. Maling der er baseret på vand er også bedere for miljøet, da du kan rense penslerne med vand frem for terpentin. Kvalitetsmæssigt er der ingen forskel.

Skal du derimod have malet udenfor er det en anden sag. Her er oliebaseret maling bedst, da det er bedre til at holde fugten ude.

Det er også muligt at vælge at male med kalkmaling. Det har den fordel at den er nem at male med og tørre hurtigt. Den er som den vandbaseret maling mere miljøvenlig. 

Når du skal vælge maling kan du med fordel kigge efter om malingen er miljøcertificeret. Der findes flere miljømærker blandt andet svanemærket og EU-mærket. Det har ikke betydning for malingens kvalitet at den er miljømærket.

Flere Nyheder