Vurdering af bolig på forskellige parametre

25 februar 2020 anders_lundtang_hansen

Man siger nogle gange, at personlig smag er ligesom røvhuller: alle har et, men det er ikke alle, der lugter lige gode.

Derfor, når man taler om vurdering af bolig, så kan man godt komme til at få forskellige opfattelser af, hvad den vurdering skal lyde på – og her mener vi ikke kun på det samme parameter.

Lad os antage, at der skal laves en vurdering af bolig i Frederikshavn, hvad tænker man så på, at man skal vurdere?

Mange mennesker vil nok betragte det som en vurderingssag af den slags, en ejendomssmægler, advokat eller gange skal stadfæste over boligen i form af pris, og det er da også den gængse opfattelse af den slags.

Men hvis man dykker lidt ned i det, så vil man nok også bemærke, at der åbenbarer sig nogle flere punkter, man kan slå ned på – og det drejer sig ofte om, hvem er som person, og hvad man har af interesser.

En håndværker vil nok spørge meget ind til boligen med, hvordan den er sat op, hvad den er bygget af, og hvad der gemmer sig bag væggene.

Den interesserede i arkitektur vil nok nærmere spørge ind til, hvilken periode huset er fra, og om der eventuelt var en arkitekt indover boligen.

Så er der måske indretningseksperten, der kigger efter, hvordan man kan åbne det hele op, udnytte sprækkerne, få mere lys ind, skabe hyggekroge med videre.

Og så kan man komme helt ned til nørderne, der egentlig bare kigge efter, hvad man har af hjemmekonsoller med videre.

Det er klart, hvis man er ude i at skulle have vurderet boligen med henblik på salg, så er nogle af disse parametre og andet nok mere værdifulde at se på end andre, men derfor kan en personlig vurdering har også have noget at sige om det samlede indtryk af huset.

Flere Nyheder